20.11.2016

Nextiili, käsityöharrastajan aarreaitta

Tampereen Nekalasta, kierrätyskeskuksen läheisyydestä, löytyy sateenkaaren pää. Nextiili-paja on yhdistelmä lanka- ja kangaskauppaa, Vintage-myymälää sekä askartelu- ja sisustusliikettä. Kaikki pajan sisällä on mattimeikäläisten kierrätykseen jättämää ja tarjolla halvoin kilohinnoin tai jopa ilmaiseksi. Pajasta saattaa tarttua mukaan myös muuta käsityötavaraa, kuten ompelukone, neulepuikot tai käsityölehtiä.

Esimerkiksi haaroistaan ratkenneet tai muuten töhryiset farkut eivät kelpaa niihin keltaisiin parkkipaikkojen vaatekeräyslaatikoihin. Nextiilissä sen sijaan nähdään tällaiset farmarivainaat edelleen arvokkaina. Pajan periaatteena on ottaa kaikki hyödynnettävissä oleva talteen, mikä näkyy mm. irtotavarahyllyjen vetoketjuina ja nappeina. Reikäiset kankaat voivat päätyä myyntiin matonkuteina hintanaan euron kilo. On todella piristävää, että oma elämäntapani toimii näin liikeideana.

Voi kun olisin löytäny tieni tänne jo kauan sitten!

Nextiilissä kaikki on lajiteltuna siististi materiaalin ja värin mukaan. Vintage-nurkkauksesta saa kodin tekstiilejä ja vaatteita, jopa kenkiä oikeasti edulliseen hintaan. Paja ei ole suurensuuri, mutta inspiraatiota se tuputtaa roppakaupalla. Uusiokäyttöideoita kaipaavan kannattaa tutustua Nextiilin facebook-sivuihin, joilta pystyy myös katsastamaan pajan tarjontaa.

Hinnat ovat niin alhaiset, ettei paja selvästikään haaveile suurista rikkauksista. Kaiken hyvän lisäksi Nextiili vielä lahjoittaa osan materiaaleistaan kouluihin ja päiväkoteihin askertelutarvikkeiksi. Lisäksi eko-ompelijat saavat työstettävää pajasta. Google-haulla en löytänyt muuta samanlaista kierrätys-edellä-menevää liikettä kuin Näprän Helsingistä. Tällainen toiminta on ilmeisesti vasta alkamaisillaan Suomessa, Nextiili kun on itsekin vasta taaperoikäinen. Onneksi suunta ei voi olla mitään muuta kuin lisääntymään päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti