29.3.2017

Häät halvalla 3/3

Rykästiin tuossa reilu vuosi sitten naimisiin. Kerran kun nuuka pariskunta ollaan, emme tahtoneet suuren budjetin juhlia. Itse asiassa budjettia ei edes ollut, sen kun säästimme vain joka suunnalla. 100 vieraan häihin upposi kaikkinensa 4000 euroa. Tällä summalla saimme yltäkylläät häät, joita on mukava muistella. Jäimme häistä jopa voitolle, koska saimme isoimmat menoerät vanhemmiltamme häälahjoina ja toivoimme muistamiset suoraan tilille.

Tässä kolmannessa osassa käsittelen hääasukokonaisuuksiamme. Muut osat ovat juhla & ohjelma sekä koristelu & askartelu.

SORMUKSET: Mieheni tahtoi tyytyä pelkkään kihlasormukseen, joka sekin oli isältään pieneksi jäänyt vihkisormus. Minä sen sijaan astelin Kuopion KultArt-liikkeeseen sovittamaan käytettyjä rinkuloita. KultArt ostaa vanhoja koruja, poistaa niistä kaiverrukset ja kiillottaa. Myyntihinta jää paljon alkuperäistä pienemmäksi. Löysin 60-luvun vihkisormuksen 165 eurolla, mikä oli myyjän mukaan noin puolet alkuperäisestä hinnasta. Kihlasormukseni mieheni oli ostanut tavallisesta koruliikkeestä uutena, mutta edullisemmasta päästä.

JUHLAVAATTEET: Mieheni otti käyttöön isoisänsä smokin ja lakerikengät, jotka olivat olleet mukana kuoroesiintymisissä. Käytimme smokin ompelijalla, koska en itse uskaltanut lähteä pidentämään hihoja. Morsiuspukuni oli itse tehty. Sukkanauhan löysin varmaan vuosi ennen häitä "ota tästä" –pöydästä. Kenkäni olivat jo wanhojen tansseissa jalkaystävällisiksi koetut korkkarit, jotka ostin aikoinaan alennusmyynneistä kympillä. Morsiuspuvun yläosa oli niin koristeellinen, ettei se kaivannut korua. Helmikorvakorut olin joskus vuosia sitten hankkinut kirpparilta.

Morsiuspuku 40 e, kaikki sormukset yhteensä 265 e ja smokin ompelu 20 e.

MEIKKI JA KAMPAUS: Yksi kaasoistani teki juhlameikin. Toinen kaasoni käsitteli kynteni kynsilakkapussinsa antimilla. Kolmas kaaso taiteili pään ympäri menevän letin. Kampausta harjoiteltiin useaan otteeseen kesän aikana ja hääpäivänä lopputulos oli parempi kuin koskaan aiemmin. Kampaukseen tuli muutama pihalta kerätty puna-apila.

HÄÄKIMPPU: Kummitätini, mummoni ja kaasoni mummon kukkapenkeistä otettiin kauniita kukkia kimppuani ja muuta koristelua varten. Mummo ja kaaso sitoivat minulle aivan todella kauniin kimpun, johon kierittivät varastostani löytyneen juuttikangaspalan varsien ympärille. Mielessäni oli käynyt myös kimpun askartelu tai luonnonkukkien/maisemapellon auringonkukkien hyödyntäminen.

Varmuuden vuoksi vessoihin oli laitettu myös vieraiden käyttöön hakaneuloja, neulaa ja lankaa. Vessakorit sisälsivät myös deodoranttia, kuukautissuojia, sukkahousuja, pinnejä, hiuskiinnettä ja purukumia.

Jokohan tässä olisi neljään pähkinänkuoreen survottuna kaikki häistämme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti