14.1.2017

Leivon Leipomosta tuoretta II-laatua

Kun kaveri pyysi kahville, oli minulla jo tapaamispaikka mielessä. Leivon Leipomossa voi kaataa tsufet kurkkuun miellyttävässä leipomontuoksussa, ja kotiinviemisiksi tarttuu samasta puljusta puoli-ilmaisia leipiä. Ruokaostosten yhteydessä ei tarvitse kierrellä enää yli kuukauteen leipähyllyjen välissä, kun pakkasesta löytyy aina uutta sulatettavaa.

Tuolla treffikerralla ostin muovipussillisen leipää 12 eurolla. Sitä aiemmin olin täsmäostanut muutaman leivän 1,5 ja 2,5 e/kg. Minua ei kiinnosta tehdä tarkkoja säästölaskelmia. Sen verran näin kuitenkin vaivaa, että ohimennen vilkaisin joidenkin leipien hintoja tuossa lähi-Prismassa. Ja säästöähän näillä leipomokäynneillä tein, ihan selkeästi.

Eipä tulisi tätäkään herkkua ostettua normihintaisena.

Ymmärtääkseni leipomoiden tuotteita myydään II-laatuisina kahdesta syystä. Joko taikinaa on tullut valmistettua enemmän kuin sille on tilausta ja se leivotaan valmiiksi siitä huolimatta. Joskus taas tuotantohihnalla on ongelma, jonka seurauksena leivässä on jakouurre persiillään tai vaikkapa pussin aineluettelo ei pidä täysin paikkaansa. Oli miten oli, maku ei näistä syistä kärsi.

Leivon Leipomon myymälässä tuotevalikoima on valtava. Luulen hintojen olevan näitä peräseinältä löytyviä leipiä lukuunottamatta samaa luokkaa kuin kaupoissa. Herkuttelijoiden kannattaa tehdä myymälävisiitti viikon viimeisen aukiolotunnin aikana, sillä silloin leivonnaisia myydään alennettuun hintaan.

Käy kokemassa Leivon Leipomo osoitteessa Keihäskatu 4. Kahvila-myymälä on avoinna ma-pe 7-17, la 9-14.

3 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi Nextiilin facebook-sivujen kautta, olethan saanut tietoa, että siellä kysellään perääsi.

    Käyn itsekin säännöllisesti Leivon leipomolla leipää ostamassa. Suosittelen myös Länsi-Maidon myymälää Nekalassa. Tosin siellä täytyy olla hintatietoinen, sillä osa tuotteista saattaa olla jopa kalliimpia kuin kaupoissa. Mutta sitten siellä on poistotuotteita hyvinkin edullisesti! Käy joskus katsomassa, mutta käy muutaman kerran, noita poistotuotteita ei nimittäin aina ole ja ne myös vaihtelevat.

    VastaaPoista
  2. Sorry, selasin vasta nyt blogiasi taaksepäin, ja olitkin Länsi-Maidon myymälästä jo kirjoittanut!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, olinkin jo yhteyksissä Nextiiliin. Nämä tehtaanmyymälät ovat kyllä kivoja paikkoja käydä täsmäostamassa tuotteita! Pitää joskus tässä käydä katsomassa ainakin vielä Wigrenin myymälän tarjontaa. Kirjoitan siitä sitten pari sanasta tännekin.

    VastaaPoista