5.3.2018

Talovelallisten supernuukailukausi?

Tässä mä istun sotkuisen olkkarinpöydän ääressä sormet kalikkana ja toppatakki päällä. Mittari näyttää +17, mikä on kaksi astetta enemmän kuin eilen. Miehen mielestä pitäisi olla kiitollinen, että se suostui nostamaan näinkin paljon lämpöä. Hitto mä vihaan kylmyyttä. Olkoot vaikka kuolemannälkä, mutta kylmyyttä mä en siedä. Arvatkaa, ollaanko riidelty aiheesta. Menkööt vaikka kaikki säästöt, mutta lämmityksestä en halua tinkiä. Vaikka olis kuinka ympäristöystävällistä pitää alhaista lämpötilaa ja topata ittensä saatana villalla päästä varpaisiin. En mennyt edes suihkuun tänään, kun on niin kylmää siellä. Huomispäivän kakanhajuinen työkaveri tässä hei.

Vedenkulutusta tekee mieli säädöstellä enemmän nyt, kun jokainen tippa maksaa. Oon aiemmin viihtyny suihkussa liiankin pitkään. Nyt se loppuu. Vois kokeilla peseytyä mökkisaunatyyliin kuupan ja sangon kanssa, mutta ei siitä tapaa tule. Ei elämästä pidä liian vaikeaa tehdä. Vessanpöntöt täällä on ainakin toistaiseksi vanhanaikaisia nupistavedettäviä, mutta ei silti siirrytä 10/2-tekniikkaan, haha.

publicdomainpictures.net

Mies on vaivannut päätään jo ennen muuttoa sillä, että miten menoja, kuten kauppalaskut saisi vieläkin pienemmiksi. (No vaikka sillain et sekin noudattais ostoslistaa *köh köh* ja joisi vettä janoon.) Pitäis nyt varmaan pysyä enemmän vaan kotona, koska velkaa on otettu niin hel-ve-tis-ti. Mä en suostu luopumaan nykyisestä elämäntyylistä piirun vertaa. Mä käyn tismalleen yhtä paljon keikoilla ja Suomen rajojen ulkopuolella kuin huvittaa. Lapsi jatkaa jumppaharrastustaan, mä etsin vielä itselleni jotain sopivaa. Ajan kanssa näkee, kuinka plusmiinusnollalle tili jää.

Me ollaan tähänkin päivään asti onnistuttu elämään onnellisesti keskivertoa vähemmällä, joten mitä siitä vielä tiukentamaan? Ei kai porukka sen takia lompsi lakki kourassa pankkiin, että saisivat luututa lattiaa elämänlaadullaan?

2 kommenttia:

  1. Heippa! Ensinnäkin, tykkään blogistasi ja myös tavastasi kirjoittaa. Nyt kuitenkin jäin pohtimaan; ovatko ns. kiinteät kulut talonhankinnan jälkeen suuremmat kuin ennen? Todennäköisesti kyllä. Entä sait(te)ko jostain lisätuloja/palkankorotuksen/muuta rahaa jolla tuo kasvanut menoerä kuittaantuu? Todennäköisesti ei. Pakkohan erotus on jollain kuroa umpeen, jos ei matkustelun tai muun elämänlaaduksi kutsumallasi niin millä sitten? Eikö ne uudet asuinneliöt ole elämänlaatua sekin? PS. Kiitos tuosta kuuppapeseytysmisvinkistä, otan kyllä käyttöön :D -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Rahaa tulee talouteen sama määrä kuin ennenkin. Aiemmin meni säästöön kaikki ylimääräinen ja nyt sen säästöön menneen osuuden pitäisi olla samansuuntainen lukema, mitä asumiseen ja muuhun normielämiseen kuluu. Pitää laskelmia tehdä, kunhan elämä tästä muuton jälkeen normalisoituu. Rohkenisin väittää, että meidän nuukailu on jo ennen talonostoa ollut sellaista, mihin moni yltäkylläisempään elämään tottunut joutuu mukautumaan velkaa otettaessa. Mikään ei siis välttämättä muutu, matkustelut sun muut menot voivat jatkua kuten ennenkin. Tai sitten muuttuu, kohtapa selviää. Säästöön nyt ei ainakaan kerry samanlaisia suuria summia.

      On kyllä elämänlaatua potenssiin miljoona nää asuinneliöt! Ja se, ettei naapureita oo heti seinän takana. Ja että ikkunoista näkyy metsää. Täällä sielu lepää, kun vaan vielä saisi lämmöt kohdilleen.

      Poista