3.4.2017

Tonni säästöön kuussa

Nyt on päässyt käymään niin, että tuloni pomppasivat kertalaakista 578 %! On aika uskomaton fiilis puristaa handussa ensimmäistä palkkakuittia vuosikausiin. Tulot on kohdillaan, koska aloitin ensi kertaa koulutustani vastaavassa työssä.

Samalla siirryin seuraavaan vaiheeseen elämässäni eli säästöjen kerryttämiseen. Tavoite on saada tonni kuukaudessa ASP-tilille, jotta muutaman vuoden päästä voisimme muuttaa puoliksi omistamaani omakotitaloon. ASP-tilillä on pohjana mukava summa, jota en ole opiskeluvuosien jälkeen kasvattanut lähes ollenkaan.

publicdomainpictures.net

Saas nähdä, millaisiin lukemiin menot nousevat nyt lapsen päivähoitomaksujen myötä ja myös mieheni hoitaessa kauppakäynnit (lue: törsätessä 8 euroa kurpitsansiemenöljyyn). Ympäripyöreästi laskisin, että pakollisiin menoihin uppoa kuutisensataa. Kun kuukauden palkasta lähtee tonni sivuun, jää vielä useampi satanen hussattavaksi. Siitä jää helposti paljon käyttämättä ilman, että tarvitsisi alkaa kituuttamaan elämänlaadun kustannuksella.

Olen pohtinut, paljonko pitäisi olla valuuttaa pahan päivän varalle. Jossain on sanottu, että parin kuukauden palkan verran. Ehkäpä tähtään siihen. Kun puskuria on tarpeeksi ja ASP-tilille menee jo maksimisumma, alan latoa ylimääräisiä hiluja rahastoihin. Niihin ajattelin paneutua paremmin, kun asia tulee ajankohtaiseksi. Tarkoituksena tietysti on, että asuntolainaa tarvitsisi anoa mahdollisimman vähän.

Työsopimukseni jatkuu syksyyn asti. Sopii toivoa, ettei tämä säästöpossun lihotus lopu kuin seinään.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa suunnitelmasi! Löysin blogisi ja pitääkin lukaista se ajan kanssa läpi :)

    VastaaPoista