27.10.2016

Kuinka säästää ruokamenoissa

Se on meidän keittiömme ehkä rakastetuin kapistus. Pakastin. Ilman sitä ruokaostoksiin kuluisi paljon enemmän pätäkkää. Kyllä kassakone laulaa, kun jotain käyttämäämme tuotetta myydään edullisesti. Kotona tuotteet pakastetaan ja otetaan käyttöön, kun sen aika on. Pakastimeen päätyy myös jo valmistamaamme ruokaa, jos sitä ei hotkita tarpeeksi nopeaan. Uutena asiana pakastin juuri juustoraastetta, sellainen pussi kun on kerran jo päässyt homehtumaan jääkaappiin.

Kolmasosa heti käyttöön, loput pakastimeen. Eikä ehdi homehtua.

Pakastimen käyttö vaatii ennakointia: moni tuotteista täytyy ottaa sulamaan jo edellisenä päivänä. Kun pakastetta sulattaa jääkaapissa, se imee lämpöenergiaa ja vähentää jääkaapin sähkönkulutusta. Ruokalistaa suunnittelen aina pari ruokalajia kerrallaan pitäen jo ostettuja aineksia ensisijaisina. Monesti olen välttynyt koko kauppareissulta - kiitos pakastimen.

Voi sitä autuutta, kun saamme aikanaan arkkupakastimemme anoppilasta takaisin omaan käyttöön! Tosin pakkasruokamäärien kasvaessa täytyy huomioida entistä tarkemmin, ettei arkkupakastin muutu pikkuhiljaa kalmankatkuiseksi elintarvikearkuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti