15.10.2016

Isken rätit tiskiin

Jokasyksyinen käsityökuume on taas sairastuttanut minut. Tällä kertaa ajattelin hoidatuttaa itseäni ottamalla koukun kauniiseen kuivaan käteeni ja viedä virkkaustaitoni askeleen eskarilaistasosta eteenpäin. Opiskelin silmukkatekniikoita ja etsin aloittelijalle sopivan ohjeen. Aloittelijalle sopiva my ass.

Haaveilen useasta tiskirätistä. Sellaisista itsetehdyistä, jotka piristävät keittiön sisustusta ja joita pestään 60 asteessa. Olen haalinut vuosien varrella paljon lankakeriä, joita tykkäisin hyödyntää enemmän. Myös langanjämät saa tiskirättinä uuden elämän, kunhan ne vain kestävät pesun ja imevät kosteutta.

No, tämä ensimmäinen virkkausyritys ei mennyt ihan kuten siinä puhkikäytetyssä Strömsössä. Tällainen oli malli:

Kuva Yhteishyvän ohjeesta.
Ja tällaista jälkeä sain aikaan seottuani silmukoissa, sooloiltuani ja lopulta vaihdettuani neulepuikkoihin kesken työn:

Veljekset kuin ilvekset?

Sanoisinko, että ensimmäisestä virkkuutyöstäni vuosiin tuli... omintakeinen, mutta kyllä tämäkin rätti asiansa ajaa. Seuraavan voisin tosin tehdä alusta asti neuloen, mikä on minulle huomattavasti tutumpaa. Jos tämä kuumeilu ei ala näyttää lopun merkkejä, voisin paketoida kauneimmat luomukseni tupaantuliais- tai joululahjapaketteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti