6.2.2018

Upplev Linköping!

Tukholma on jo niin nähty. Kun Viking Line jysähti torstaina satamaan, jatkoin junalla Linköpingiin. Kaveri vaihto-opiskelee siellä kevään. Matkakumppanina mulla oli yllättävän hyvää seuraa: oma lapseni.

Linköping on suhteellisen pieni yliopistokaupunki. Haalareissaan poukkoilevia, kylmää säätä uhmaavia opiskelijoita tuli joukoittain vastaan. Yövyimme Rydissä, joka on paikallinen Hervanta (ja kunnon rikolliskehto Wikipedian mukaan). Opiskelija-asuntolaa ainakin oli vieri vieressä. Yksiö maksoi kolmekymppiä yöltä Studentbostäderin kautta. Naapurit osasivat olla ihmisiksi.

Men vad fan? Det är ju Stockholm i det här fotot!

Pienessä kaupungissa kaikkialle on muutaman kilometrin kävelymatka. Parhaat nähtävyydet oli tietysti ilmaisia. Lapselta kun kysyy, mitä teimme reissussa, vastaus liittyy lentokoneisiin. Ilmavoimien museo mainostaa olevansa aikuisystävällinen. Lapsi olisi viihtynyt siellä vaikka koko päivän lentokonesimulaattoria ohjaillen.

Toinen måste besöka -paikka Linköpingissä on kaupunginkirjasto. Siellä on todella ihana lastenosasto, josta löytyy mm. viidakkoaiheinen huone. Sen verran löytyi kielitaitoa, että pystyin kääntämään lastenkirjat lennosta suomeksi. Satuaiheisia rooliasuja oli rekkitolkulla, mutta eipä tuo innostunut prinssiksi.

Vallan alueelta löytyy vanha kaupunki. Jotkut onnelliset elävät siellä, todellisessa talven ihmemaassa. Alueella on tuttuun tapaan käsityöläismyymälöitä. Lisäksi löytyy Cloettan karkkikauppa, joka ei ollutkaan ryöstöhintainen turistikohde. Se oli kunnon tehtaanmyymälä! Ehkä vähän lähti lapasesta, kun katselin tuliaisia. Kakkoslaatukarkkeja on tullut syötyä nyt ähkyyn asti.

Tukholmasta pääsee Linköpingiin parin tunnin junamatkalla parhaimmillaan reilulla kympillä. Yhteensä neljän yön reissuun upposi n. 200 e kaikkinensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti