15.2.2017

Silmälasikaupoilla

Että osaa olla raskasta etsiä silmälasit halvimpaan hintaan! Pitää tehdä hintavertailuja liikkeiden välillä, selvittää tarjoukset, sovittaa kehyksiä (jo suuren hintahaarukan vuoksi)... Mitähän oli vielä? Niin joo, lisäksi kun ei ymmärrä näistä rilliasioista mitään. Ei ihme, että venytin lasien hankkimista ties kuinka monta kuukautta, varmaan lähemmäs vuoden päivät.

Etsin valmiiksi tehtyjä hintavertailuja, joista Kitsastelijan vertailu oli muuten mukava, mutta pienemmille vahvuuksilleni huonosti sovellettavissa. Kunungaskuluttajan artikkelin luettuani olin taas tolloa viisaampi. Specsaversilla sain erinomaista asiakaspalvelua, kun menin kyselemään juuri minulle sopivista linsseistä. Netissä onnistui vertailla hintoja eri liikkeiden välillä, kun olin päässyt asiasta edes vähän perille.

Ostin lasini 104 eurolla Nisseniltä. Pakettiin kuului ilmainen näöntarkastus, satasen kehykset 59 eurolla ja linssipari (yksitehot, pronssipaketti) reilu neljälläkympillä. Kahden vuoden silmälasivakuutusta yrittivät kaupitella, mutta en ottanut. Korkeintaan lapsi saa lasit rikki, jolloin "tahallisesti vahingoitettuja" laseja ei välttämättä korvatakaan.

Kyllä otti koville, mutta siinä ne nyt seisoo.

No joo, joistain nettifirmoista saisi varmaan kaikista halvimmalla päivitettyä lookkia. Kai se on silti parempi, että on juuri niitä itselle tulevia tuplamonokkeleja (tuplakkeleita?) sovittanut nenälleen. Mieluusti siitä ja asiakaspalvelusta maksaa pari lanttia enemmän. Täytyyhän liikkeeseen joka tapauksessa marssia, jotta tietäisi, millaiset vahvuudet hankkia. Tarpeeksi tarkkaa ilmaista näöntarkastusta ei ole olemassakaan, joten samapa se kai on hankkia koko paketti samalla kertaa.

2 kommenttia:

  1. Pääsitpä halvalla. Itse ostin syksyllä specsaveristä ja yli noin 300 sain maksaa. Tietysti piti ostaa ohennetut kun on niin suuret miinukset, sekä titaaniset kun halvoissa on nikkeliä. Kannattaa muuten varoa ruuan teosta hellalla että uunista tulevaa höyryä. Edellisissä laseissa linssi sai lämpövaurion joka ei kuitenkaan haitannut käyttöä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Kyllä kukkaro kiittää, kun näkö ei ole aivan kamalan huono.

    VastaaPoista