5.6.2017

Uusimmat säästökeinot

Olen ottanut pari uutta säästökeinoa käyttöön. Ne painivat sarjassa "miksen keksinyt tätä aiemmin".

1. Säästän muovi-, lasi- ja metallijätteille tarkoitetut keräyspussit uudelleen samassa käyttötarkoituksessa. Nämä jätteet ovat - jos ei nyt aivan puhtaiksi nuoltuja niin ainakin - kuivia ja hajuttomia, joten pussitkaan eivät ole kärsineet.

2. Lisäksi roskien keräyspusseiksi kelpuutan edellistä laajakatseisemmin myös mm. muovia sisältävät paperiset leipäpussit. Välihuomautuksena voisin huudella, että koskaan tätä ennenkään ei ole tullut tarvetta ostaa roskapusseja.

3. Kotiin ilmainen Aamulehti kukkiensidontapöydän alta iltaisella kauppareissulla. Siellä näytti olevan iso pino saman päivän näytenumeroita, jotka eivät olleet menneet jakoon näytelehden jakajalta. Saisihan saman lehden yhtä ilmaseksi myös suoraan jakajalta, mutta tapaamiseen sisältyy aina "ryhdy tilaajaksi"-painostus. Häshtäg häpeäntunnustaa.

4. Kaupan salaatin kasvattaminen. Yritys hyvä kymmenen nolla. Parempi onni ensi kerralla.

Ja säästöähän tulee aivan käsittämättömiä summia näillä keinoilla.

R.I.P. Rucola. Ehkä toiseen astiaan istuttaminen auttaisi ensi kokeilukerralla?

4 kommenttia:

  1. Kaupan salaatti ja rucola kasvavat kyllä, parhaiten toki maassa, mutta myös isompi ruukku käy. Kun olen käyttänyt salaatin, jätän sinne pari sellaista ihan pientä lehteä/lehdenalkua ja isken maahan. Ja siitä kasvaa taas salaattia! Muista kastella salaattia (ainakin maassa kasvavaa) reilusti, muuten siitä,tulee kitkerää.) Ja rucola intoutui oikein sellaiseksi pehkoksi!

    Myös basilika kasvaa hyvin isommassa ruukussa, sitä en laita ulos, kun se on niin kylmänarka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon neuvoista! Nyt on toimintasuunnitelma valmiina.

      Poista
  2. Moi! Lähetin sulle sähköpostia, lieneekö tullut perille? Palataan asiaan!

    VastaaPoista