10.12.2016

Hokkuspokkus, halpa jauhelihastus terveellistys

Moni muukin on varmasti huomannut, että jauhelihan hinta nousee aikalailla rasvaprosentin mukaan. Kilohinnassa on useamman euron heitto ihraisimman ja terveellisimmän valinnan välillä. Niin se vain menee: köyhät kyykkyyn - jos enää pääsevät.

Ostan aina edullisimman jauhelihapaketin, josta neljäsosa koostuu rasvasta (ajatelkaa!). Sillä ei ole kuitenkaan väliä, sillä rasva on helppo poistaa paistettaessa. Sain tämän idean diabeteshoitajalta hänen antaessaan elintapaohjausta painoaan tiputtavalle potilaalle.

Rasva siirtyy helposti lusikoimalla toiseen astiaan.

Rasvaa ei saa hävittää viemäriin kaatamalla, koska se aiheuttaa tukkeutumia. Samaan tapaan se toimisi verisuonissakin. Oikea tapa on odottaa rasvan jäähtymistä, jonka jälkeen se kipataan kiinteänä biojätteisiin. Tosinuuka voisi käyttää rasvan vaikkapa leivontaan (toimivuudesta en ota vastuuta), mutta itseäni ajatus lähinnä oksettaa.

4 kommenttia:

  1. Kai ymmärrät myös, että nyt heität rahaa roskiin. Ostat 400g paketin jauhelihaa, mutta n.100g menee hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän toki! Nuukinta olisi kai laskea rasvaprosentin ja kilohinnan mukaan edullisin vaihtoehto. Tähän on olemassa kaava:

      Rasvaton kilohinta = 1/(1-rasva%) x kilohinta

      Kelpaakohan tuo rasva pikkulinnuille? Tai saippuaksi? Hyvin usein on vielä jokin keino käytettävissä ennen hävittämistä. Tässä jauheliha-asiassa voisin toimia paremminkin periaatteitteni mukaan.

      Poista
  2. Koiralle rasvat annan raksuihin sekoitettuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki! Enpä ollut tullut ajatelleeksi, kun en ole koiranomistaja. Tai minkään muunkaan lemmikin.

      Poista