5.9.2017

Kirpputori Silinterin kasvupyrähdys

Prisman edustalla vastaani kävelee nuori nainen suupielet yltäen korvasta korvaan. On tullut tehtyä ilmeisen hyvät kaupat: käsissään hän kantaa maalaustelinettä, taulunkehyksiä ja lypsyjakkaraa. Ei ole vaikea arvata, mistä hän astelee niin onnellisena.

Kirpputori Silinteri sai seitsemän oikein ja tuplausnumeron. Nopealla aikataululla tuli pakkosiirto Nekalan pimeistä sopukoista, rumasta hallista, johonkin pienivuokraisempaan tilaan. Sellainen löytyi Koivistonkylän Prisman rakennuksesta. Nyt kirpputorin facebook-päivitykset hihkuvat myynnin nousseen huimasti. Ihmekös tuo. Itsekin olen siellä jo kahdesti käynyt, vaikka avajaisia vietettiin vasta kuukausi sitten.

Tulee valtavan hyvä mieli, kun hetken koko toiminnan tulevaisuus näyttää olevan uhattuna, ja sitten sitä noustaankin kuin Fenix. (Nyt alkoi soida korvissa se edellisvuosien Euroviisuhitti.) Paremmin menee kuin koskaan. Vähän ikävämpää teille, kirpputorit Selleri ja kierrätyskeskus Nekala. On niin helppo piipahtaa käytettyjen tavaroiden maailmassa ennen ruokaostoksia. Toisaalta, tuleekohan monen ostettua turhaa tavaraa, kun ostoksille on kerran liian helppo poiketa?

Kuvakaappaus osoitteesta www.silinteri.fi/tre/tampere.html. Jopa nettisivut ovat läpikäyneet kaivatun kasvojenkohotuksen!

Silinterissä myydään vaikka mitä. Ehkä eniten löytöjä tekevät äiti-ihmiset. Ainakin perstuntuma on, että naisten- ja lastenvaatteet ovat suurimmassa roolissa. Hintataso tuntuu järkevältä, varsinkin kierreltyäni pari viikkoa sitten Helsingin kirpputoreilla. Tilat ovat hienot, eikä ilmakaan ole tunkkainen, kuten vanhassa hallissa. Vielä löytyisi tilaa lisäpyödillekin.

Kaappienperkuuprojektini jatkuu verkkaiseen tahtiin ja poisannettavaa on vaikka kuinka ja paljon. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla kirpputoripöydän vuokraus, mutta ensisijaisesti lahjoitan oikeisiin osoitteisiin. En jaksaisi nähdä vaivaa hinnoitteluun ja pöydästä huolehtimiseen. Eipä tuo pöytävuokra kuitenkaan päätä huimaa: 28 e/6 pvä uudelle myyjälle.

Pitkää ikää, Silinteri.

1 kommentti: