20.9.2017

Paikka nimeltä Jemma


Näyttääkö tutulta? Laskut, kuitit ja muistilaput löytyvät jostain tuolta kaiken alta. Ei kun kättä vaan syvemmälle ja kaivuuhommiin. Millähän perusteella olen pitänyt itseäni järjestelmällisenä, sen ollen jopa yksi vahvimmista luonteenpiirteistäni? Todellisuus ei nyt ihan kohtaa.

Toisenlaista oli vielä vaikkapa vuosi sitten. Päiviin kuului lapsenhoitoa ja kotitöitä. Satunnaisia ruokaostoksia ja vierailuja. Oli aikaa pitää pää ja tavarat järjestyksessä. Nyt työpäivän jälkeen tulee sysättyä sivuun kaikki, mitä voi jättää huomiselle. Pääkopassa on samanlainen kaaos kuin jemmakaapissa. Hip hei, ruuhkavuodet.

Kuvan nappaamisen jälkeen kävin paperitöihin ja maksoin laskut. Eipä olleet eräpäivät paukkuneet. Ihan sama mitä itsensä kanssa sopii järjestyksen pidosta, sokkona mennään ihan varmasti jatkossakin. Arki vesittää hienot suunnitelmat.

Järjestelmällisyys taitaa olla yksi nuukailun peruspilareista. Nyt kun se lipsuu, maksan kohta enemmänkin ylimääräistä. Alle euron myöhästymismaksu kirjastoon vielä menetteli, vaikka perseestä sekin oli. Ei ole kuulunut tapoihini. Kunpa ei jatkossakaan.

Mikähän lääke tähän auttaisi? Jooga? Uusi vauva? Ainakin Toisenlaiset äidit alkoi juuri sopivasti kuumetta nostattamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti