6.8.2017

Takkutukasta tukkajumalattareksi

Zoomailin vielä torstaina työpaikan peilistä pitkää lettiä, joka päättyi takkuiseen hamppuun. Nyt letistä on puolet pituudesta pois. Kampaaja kauhisteli, kun kerroin viime tukanleikkuusta olevan puoli vuotta. Onko se todellakin pitkä aika?

Jouduin tinkimään vakipaikastani Carl Wilhelm Akatemiasta tällä kertaa, koska sinne ei saanut sopivia aikoja ennen kaveripariskunnan häitä. Sammonkadun länsipäästä löysin vieretysten useamman edullisen kampaamon, joista yhdessä sain leikkauksen siltä istumalta.

Joku mies kävi kyselemässä ovelta vapaita aikoja. Työntekijät vastasivat leikkaavansa vain naisten hiuksia. Kieltääkö näiden kurdinaisten puolisot koskemasta toisiin miehiin? Kannattaako tällaista tukea? Kaksipiippuista.

Näkyykö kaksihaaraisia? No ei! Miten nyt käytän kaiken luppoajan?

Tuen mielelläni tulevia ammattilaisia antamalla pehkoni opiskelijoiden käsittelyyn. Carl Wilhelm Akatemia on yksityinen parturi-kampaamokoulu, jossa tehdään päivittäin asiakastyötä. Opettaja kulkee tarkkailemassa opiskelijoiden työtä ja neuvoo tarvittaessa. Yksikään asiakas ei lähde kotiin ennen pään hyväksymistä.

Itselläni ei ole kertaakaan ollut valittamista opiskelijatyön laadussa. En kyllä ole mikään kovin vaativa asiakaskaan: "Sellanen tukka että edelleen voi sanoa pitkäksi. Hamppu pois ja kerroksittain."

CWA:n parhaisiin puoliin kuuluu helppokäyttöinen nettivarausjärjestelmä. Olen yrittänyt etsiä muitakin opiskelijakampaamoita, mutta vapaisiin aikoihin ja hintoihin ei pääse tuosta noin vain käsiksi. Täällä sen sijaan kaikki näkyy jo netistä. Oma leikkaukseni maksaa 20 e.

Saahan pehkon kuosiin ilmaiseksi itse tekemällä, mutta olisi kiva pitää tukkaa joskus aukikin. Jotkut saavat hiusmallina ilman rahanvaihtoa räväkän lookin. Niin ei-minua.

Missä sinä leikkautat pääkarvasi?

2 kommenttia:

  1. Glohair hairschoolilla kanssa kätevä nettiajanvaus jne. Siellä otan usein kampaukset juhliin. Viimeksi kävin session Salon nimisessä kampaamossa, jossa ekan käynnin saa -50%.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä Tampereelta löytyy useita edullisia paikkoja! Kiitos vinkkauksista :)

      Poista