24.2.2017

Itse tehty morsiuspukuni

Ennen häitämme puuhailin pienimuotoisen askarteluprojektin parissa. Oli näet tarkoitus saada kahdesta kankaanpalasta, pitsipaidasta ja korsetista jonkinnäköinen kolttu päälleni vaimoutumistani varten. Morsiuspuvun kriteereinä oli vaalea väri, ei kuitenkaan puhtaanvalkoinen, ja imetysystävällisyys. Tietysti myös mallista oli jonkinlainen mielikuva ja pitsiä täytyi olla.

Ylipäänsä tahdoin uniikin puvun ja jatkaa mekkoperinnettä. Äitini ompeli morsiuspukunsa äitinsä kanssa, ja nyt mummoni auttoi minunkin mekkoni valmistamisessa. Tarvikelistalta löytyi:

  • viisimetrinen läpikuultava, hiekanvärinen kangas 4 e
  • parimetrinen shampanjanvärinen pitsikangas 6 e
  • valkoinen Gina Tricotin pitsipaita 3,5 e
  • koristeellinen shampanjanvärinen korsetti 20 e
  • valkoinen silkkinauha korsettiin (ainoa kirpparin ulkopuolelta ostettu) 5,5 e
  • valkoinen alushame anopilta, tyllihame vanhojentanssimekosta

Morsiuspuku neljälläkympillä ja parilla päreidenpoltolla.

Morsiuspuvun kokoonkursiminen muistutti todellakin enemmän askartelua kuin ompelua. Pitsipaidasta irroitettiin pitsittömät kangasosuudet ja hihat leikattiin koristeellisemmiksi. Paita leikattiin navan yläpuolelta lyhemmäksi, jotta imettäminen olisi helpompaa. Hiekanvärinen kangas ommeltiin löyhästi vekkihameeksi ja alareuna käännettiin piiloon. Pitsikangas ommeltiin minihameeksi ja hameosuuden oikealle puolelle laitettiin napit. Minihame leikattiin muotoon alareunastaan ja rypytettiin muutamalla pistolla.

Päälle pukiessa rintsikoiden päälle tuli hiekanvärisestä kankaasta muotoiltu palanen suojaksi. Pitsipaita kiinnitettiin parilla pistolla liivien olkaimiin, jotta isoselkäaukkoinen paita pysyisi päällä. Valkoisen alushameen avulla saatiin hiekanvärinen kangas näyttämään kirkkaammalta.

Nuukailu häissämme ei rajoittunut vain morsiusmekkoon. Koristeluihin, muihin asusteisiin ja itse juhliin saa myös käydä tutustumassa!

2 kommenttia:

  1. Upea! Uniikki! Onneksi olkoon nerokkaasta ideoinnista, jossa imetyskin otettiin huomioon. :)

    VastaaPoista