17.4.2018

Tähteistä ateria: JÄMÄPIIRAKKA

Mitä valmistaisit nuutuneista porkkanoista, kukkakaalista, varsiselleristä, sipulista, höyrymakkarasta, päiväysjauhelihasta, ylijäämäspagetista, Koskenlaskijasta ja leivonnasta ylijääneestä voitelumunasta? Tavanomaista pohdintaa ainakin meikän huushollissa. Tein näistä aineksista jämäpiirakan. Kas näin:


Pilko vihannekset ja paista jauheliha.

Päätä sittenkin tehdä makkarasta suikaleita ja käyttää se leivän päälle.

Hokkuspokkusta jauhelihasta rasvat, kuten täälläpäin sanotaan.

Paista pilkotut vihannekset pannulla pehmeiksi.

Lisää pannulle spagetti ja mausteita, kuten suolaa, mustapippuria, chiliä ja paprikamaustetta. Se peruskombo meidän keittiössä.


Piirakkapohjaa varten sekoita 100 g sulatettua voita, kananmuna ja sopiva määrä jauhoja. Taputtele vuoan reunoille ja pohjalle.

Muista, että jääkaapista pitäisi hyödyntää jotenkin vielä torttulevyäkin. Tai pikemmin suikaletta, entisen asukkaan pakastimesta sulatettua. Hakkaa suikaleet ohueksi lätyksi ja laita piirakkavuoan pohjalle.

Kippaa pannun antimet piirakkavuokaan (tuo mikään sellainen kyllä ole).

Sekoita 2 dl ruokakermaa ja kananmuna sen leivonnasta ylijääneen lisäksi. Kippaa kaiken päälle. Koristeeksi vielä juustoraastetta, jota löytyy aina pakasteesta.

Huomaa, että Koskenlaskija unohtuikin kokonaan. No, se kelpaa moneen muuhunkin.


Kirjoita miehelle lappu, että laittaa piirakan uuniin. Lähde juosten bussipysäkille, ettet myöhästy töistä.

Tule työpäivän jälkeen kotiin ja ole onnellinen, kun mies on kerrankin toiminut kuten pyydetään.


Maista piirakkaa. Totea sen muuten onnistuneen hyvin, mutta torttutaikinapohjan olevan kuvottava.

Soimaa itseäsi siitä, kun pitikin se torttutaikinalätty heittää pohjalle. Miten muutenkaan se olisi uunissa käyttäytynyt? Ole onnellinen, että miehelle piirakka maistuu löllöydestä huolimatta. Tuossa ei sitten ollut mitään kaksimielistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti