8.1.2018

Huonosti suunniteltu on puoliksi jätteissä

Sanonko että huoh. Miehen saaviin jäi perjantain kauppareissulla muutama valmislihaperunalaatikko, kun oli tarjouksessa. Päiväyksenä seuraava päivä.

Sitten se alkoi vielä perjantai-illan ratoksi kokata poronkäristystä. Hienoa, että tekee ruokaa ja käy kaupassa, mutta pitäisi vähän paremmin suunnitella, mitä ostetaan ja syödään milloinkin. Nyt meillä on meinaan jäljellä vielä muutama annos vanhentunutta ruokaa. Olisi munkin pitänyt olla jääkaappipoliisi ja katsella paremmin valmisruoan päiväys.

Viimeksi meni kokonainen jauheliha biojätteisiin. Ruoan haaskaus korreloi suoraan menojen ja yllätysohjelman määrään.

Mieheni ei suostu ymmärtämään, että "viimeinen käyttöpäivämäärä" on oikeasti se ehdoton takaraja. "Parasta ennen" on asia erikseen. En todellakaan syö itse enkä varsinkaan anna lapselle nyt jo kaksi päivää vanhaa lihaperunalaatikkoa. Syökööt mies ne itse, kun on omasta mielestään niin turvallista vielä. Meillä on lapsen kanssa tänään nuudeli- ja munakaspäivä.

Illalla vielä kaivaudun ruokakaappeihin ja pakastimeen, ja niiden sisusten pohjalle alan rakentaa viikon ruokalistaa. Kauppalistaan täytän ne, mitä ei omasta kaapista löydykään, jotta ateriat saisi valmiiksi asti. Ei tästä ruoan haaskauksesta muuten pääse.

2 kommenttia:

  1. Kannattaisi lukea Ylen sivuilta juttu Onni Tonkijasta (tai katsoa eilen Perjantai-ohjelmassa esitetty dokumentti samasta henkilöstä). Hieman erilainen suhtautuminen viimeisiin käyttöpäivämääriin ja ruokamenot puolessa vuodessa 0 e. Itsekin olen vuosia jo noudattanut kuulemaani ohjetta: keittäen, paistaen tai uunissa valmistettu ruoka säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena viikon. Enpä ole vuosiin sairastellut edes flunssaa kuten ei Onni Tonkijakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisinkin katsoa. Harvasta on noin äärimmäiseen piheyteen ruoan suhteen.

      Poista