29.1.2017

Saisiko olla äidinmaitohömpsyt?

Näin ihmislehmänä olen alkanut kiinnostua lähiluomumaitoni käyttötavoista. Joskus nimittäin meinaa nuo jakelukeskukset räjähtää käsiin, kun lapsi onkin pitkään eri osoitteessa. Pumpattu maito on toistaiseksi kelvannut joillekin seurassani olleille, jotka tahtovat maistaa varhaislapsuuden herkkuaan. Loppu ylimäärämaidosta on päätynyt viemäriin. Kekseliäisyyden puutetta, sanon minä!

Joku siinä oman maidon nauttimisessa mättää. Kyllähän sitä jotkut harrastavat, vääntävät munakokkelit a´la tissierite. Veikkaan, että äidinmaidon käyttö omaksi ravinnokseen on ensisijaisesti tottumiskysymys. Jos sitä ei tee mieli litkiä, voi ulkoinen käyttö tulla kyseeseen. Ainakin Yhdysvalloissa litkua on kokeiltu kauneudenhoidossa.

Eli munakokkeli olisi yksi tapa hyödyntää maito. Kahvin seassa valkoinen kulta muuttuu kuulemma ryyneiksi samantien. Mitähän tähän sanoo Arttu Wiskari? Urbaani legenda kertoo, että tätini olisi leiponut äidinmaidostaan pannukakkua työmiehille, jotka kovasti kehuivat makua kunnes kuulivat erityisainesosasta.

Miksi tämä etoo lehmänmaitoa enemmän?

Etovuudesta huolimatta kiinnostus ihmismaitoa kohtaan tuntuu olevan suurta. Lontoolaisessa ravintolassa äidinmaitojäätelö myytiin loppuun päivässä. Harvemmin se pippaloissa pumppaamani maito on viemäriin pulahtanut. Makua pohtiville voin kertoa, että tissimaito on vetisempää ja mauttomampaa kuin mitä luulisi kaikesta sokerilitkukohkaamisesta.

Muutama vuosi sitten jenkkibodaajat keksivät juoda äidinmaitoa vastustuskykyä parantaakseen ja lihaksia kasvattaakseen. Tästäpä tuli helppo rikastumiskanava suihkutissisille kotiäideille. Juurikin siellä tois pual jokke valtamerta toimii maidon osta-myy-sivusto. Myyminen ei tule itselleni kyseeseen mm. koska tavaraa ei heru tarpeeksi. Varmaan löytyisi kysyntää tältäkin suunnalta.

Ne litkut, jotka harvakseltaan vieläkin pumppailen pois, koitan ottaa jatkossa paremmin käyttöön. Kasvojen pesu maidollani voisi tulla kokeiluun, siinä kun ei tarvitse puhtaudesta niin välittää. Lisäideat ovat tervetulleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti