11.5.2017

Penninvenyttäjän polttarivinkit

Polttarit taitaa olla nykyään vakioitu pre-avioliittoriitti. Me Naisten kyselyssä lukijat olivat valmiita panostamaan polttareihin keskimäärin 90 euroa per nuppi. Se on uskomattoman paljon ja enemmän kuin mitä törsäisin edes häälahjaan yksinäni. Jottei kukaan jäisi osallistumatta polttarijuhlintaan korkean hinnan vuoksi, voisi edes osan ohjelmasta pyrkiä toteuttamaan nollabudjetilla.

Olen ollut sekä polttareiden päähenkilönä että järjestäjänä aiempina vuosina. Näistä kokemuksista sekä vielä toteuttamattomista ideoistani voi ottaa edulliset polttarivinkit käyttöön.

Älä ole apina. Polttarit saa järjestettyä halvemmallakin. Kuva: publicdomainpictures.net

  1. Kaappien penkominen ja myös mummon vintille kurkkaaminen. Uutta ei osteta, jos löytyy jo ennestään. Suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa, jottei sortuisi viime hetken paniikkiostoksiin.
  2. Olisiko penkomisen tuloksena jonkinlainen asukokonaisuus kasassa? Toogat koko porukalle lakanoista? Hölmö hattu jokaiselle? Polttarisankarille tee-se-itse supermiespuku tädin leggingseistä ja isän speedoista? Valmiit rooliasut, hoitsupuvut ja mitä siellä Punanaamiossa myydäänkään, on jo niin nähty. Omissa polttareissani sain Radiokirppiksen edustalla kympin setelin kouraan. Sillä rahalla piti löytää tietyssä ajassa mahdollisimman morsiuspuvun kaltainen asuste. Vitsit kun oli kiva tehtävä!
  3. Löysin kaapeistani käyttämättä jääneitä meikkejä ja kylmävahaliuskoja, jotka menivät polttarikäyttöön sulhaselle. Ohikulkijat saivat tehdä karvanpoistoja 50 senttiä vastaan. Takapuolen liuskojen repimisestä pulitettiin hieman suurempaa hintaa. Satunnaiset kaupungilla kulkevat myös meikkasivat polttarisankarin naiseksi. Hän liihotteli pitkin Hämeensiltaa kierrätykseen joutava mekkoni yllään.
  4. Frisbeegolfradat ovat ilmaisia ja käytettävissä ilman varausta. Jos ei häiritse muita pelaajia, uskon, että myös vähän huonolaatuisemmilla frisbeillä tai vaikkapa palloilla pelaaminen on sallittua.
  5. Olympialaiset. Lajeina mm. kengänheitto ja jalkapallo-ottelu joukkueinaan paidattomat vs housuttomat. Lisää lajeja voi poimia vaikkapa täältä.
  6. Taideteos omasta kullasta omalla kullilla. Eiku. Eräs pääsi maalaamaan rakkaansa kuvan kullinnupillaan. Taideteos voidaan julkaista häissä juhlavin menoin. Morsian voi maalata vaikkapa nännillä. Ujommalle varvas tai kyynärpää siveltimeksi.
  7. Jokainen juhlija tuo kuvan polttarisankarista. Sankarin täytyy kertoa tarina kuvan takaa ja arvata, kuka on tuonut kuvan. Onnistuu helposti myös digikuvilla.
  8. Tee-se-itse kauneushoitola. Sain omissa polttareissani mm. kahvinpuruista ja kananmunista valmistettuja ihon- ja hiustenhoitotuotteita morsiussaunan yhteydessä.
Polttareiden järjestäjänä on hyvä päästä pois uskomuksesta, että halvemmin toteutetuissa polttareissa ei voi olla hauskaa. Voin kertoa, että ainakin tankotanssitunti kuulostaa paljon mukavammalta mitä se on.

Muita edullisia polttarivinkkejä?

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus! En ole koskaan edes osallistunut polttareihin, mutta en haluaisi maksaa suuria summia kyseisestä tapahtumasta, kun mukavaa tekemistä voi keksiä halvemmallakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Tietysti riippuu paljon morsiamesta/sulhasesta, millaiset polttarit kelpaavat.

      Poista