29.9.2016

Tähteistä ateria: RAVIOLI

Ensikosketukseni ravioliin (tai dumplingsiin) tuli erään kiinalaisen hostellin iltaohjelmassa, jossa pastataikinan sisään sullottiin ties mitä kaalista lähtien. Ravioli muovailtiin taideteokseksi ja kaunein palkittiin. Tämänpäiväisillä taideteoksillani en olisi kehdannut edes osallistua tähän raviolimissikilpailuun.

Päädyin käyttämään sisältönä jääkaappiin pyörimään jääneen verimakkaran, koska ainekset löytyivät kaapeista jo valmiiksi. Tästä ohjeesta tulee ateria kolmelle. Taikinaan tarvitaan:

2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kananmunankeltuaista
2 rkl vettä (tai kunnes näyttää kaulittavalta)

Ei se ulkoinen, vaan sisäinen kauneus!

Taikina suljetaan folioon ja laitetaan tunniksi jääkaappiin. Viileä taikina kaulitaan ohueksi ja päälle asetellaan kasoja mistä tahansa mikä uhkaa morjestaa biojäteastiasta. Kasat peitellään samaisella taikinalla ja jokainen pieni paketti tehdään ilmatiiviiksi. Silmillään syövä voi leikata raviolit irti taikinalevystä piparkakkumuotilla tai painella haarukalla reunat kauniiksi.

Valmiit raviolit laitetaan 3 minuutiksi keittymään suolaveteen ja nautitaan lämpiminä esimerkiksi omavalintaisen kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti