Kestovaippailu on mitä parhain tapa nuukailla. Kätevä uusiokäyttää vanhan froteepyyhkeen kestovaippana, mutta löytääpä niitä halvalla muutenkin. Samat vaipat kestävät isommankin sisarusparven käytössä ja kertakäyttövaipparaha säästyy. Vaippavertailussa kestovaippojen käyttö vähensi ympäristökuormitusta yli kolmanneksella vuodessa.
MUTTA. Niin nuukailija kuin olenkin, täyskestovaippailu ei vain istu arkeeni. Vaippoja olen saanut sukulaisiltani, mutta niitä tulee käytettyä vain vaippa silloin, toinen tällöin. Toimin tässä asiassa periaatteitani vastaan (teko)syistä että:
- Kertakäyttövaippa on helppo hävittää. Tämä on tärkeää liikkuessa kodin ulkopuolella. Eikä paljon naurata, kun hinkkaan kakkaa pois kankaasta.
- Kertakäyttövaipoista on tarjouksia vähän väliä.
- Pyykkiä tulee muutenkin niin vähän. Likaiset vaipat pitäisi pestä muutaman päivän sisään ja kanssapestävien kestää 60 asteen pesua. Vajaita koneellisia en pese.
- Kestovaippa alkaa vuotaa herkemmin ja parhaassa tapauksessa vaihdetaan koko vaatetus.
- Koko lapsi haisee ensimmäisestä lirauksesta.
- Bodyt on vaikea saada napitettua kun vaippa pullistaa niin paljon.
- Elinympäristöni ei varsinaisesti tue kestovaippailuun: "Hyi &#&% etkö sä vois käyttää niitä oikeita vaippoja?! Oksettaa!"
Onkohan tällä paukuttelijalla Täydellinen PullantuoksuKestovaippaÄiti vai Itsekäs SaastuttajaKerttisMutsi? |
Mieluummin menen sieltä missä aita on matalampi ja kerrytän kaatopaikkakuormaa arviolta 1500 vaipalla vuodessa. Vastapainoksi kierrätän jätteet niin, että sekajätteisiin ei paljon muuta päädykään ja kiinteän kakan kippaan pönttöön. Tämä ajatus auttaa orastavaan huonoon omaantuntooni. Kuitenkin nyt kestovaippaviikolla puen lapselleni kankaiset vaipat päivittäin. Jos kokeilusta jää positiivinen fiilis, voikin olla, että kuulen mieheni eilistä kommenttia nykyistä useammin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti