Resepti lyhyesti:
1. Sipulisilppu ja jauheliha pannulla (vinkki: jauhelihasta saa liiat rasvat veks).
2. Sekaan paketti tomaattimurskaa ja mitä ikinä löytyykään. Porkkananjämät? Ylijäämäperunoita? Makaronipiltin puolikas oli viimeksi hitti (löysinpä vihdoin kelpo paikan tuhota sellaisen).
3. Mausteeksi vähintään suolaa ja mustapippuria.
Sitten latomaan lasagnea pataan. Itse käytän todella suurta pataa, niin pääsen nollaruoanlaitolla seuraavat päivät.
1. Pohjalle kerros juuri valmistettua kastiketta
2. Ruokakermaa loraus (yhteensä kuluu 2 dl)
3. Juustoraastetta (säilytän aina pakastimessa pussillista)
4. Lasagnelevyillä kaikki piiloon
Toistan edelliset 2-3 kertaa.
Päällimmäiseksi jää kerros kastiketta ja juustoraastetta.
Näillä ohjeilla olen pärjännyt pitkään. Eli puoleksi tunniksi 200-asteiseen uuniin ilman kantta. |
Tämä resepti on siitäkin kiva, ettei tarvitse väsätä mitään juustokastikehärpäkkeitä. Näin tehtynä lasagne on paljon parempaa kuin vanhempieni valmiiksimaustetuista aineksista koottu veljensä. Saarioisten lasagne on sentään hyvä kilpailija, ainakin sen alkuperäisen makunsa kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti