24.5.2017

Käy Poliisimuseossa!

Tampereenmatkaajat hoi! Hervannasta löytyy hyvien bussiyhteyksien varrelta mielenkiintoinen Poliisimuseo, jonne ei ole sisäänpääsymaksua.

Emmin pitkään ennen kuin vierailin museossa ensimmäistä kertaa. Ajattelin, että lapseni kitisee rattaissa tylsistyneenä. Paskanmarjat. Poliisimuseo on esimerkillisen hienosti järjestänyt toimintaa eri-ikäisille lapsille. On poliisiasuja päälle puettavaksi, leikkimatto poliisiautoineen, poliisikirjoja, iso vanerinen poliisiauto ja selli roolileikkeihin sekä salapoliisitehtävä. Jo näyttelyyn kuuluva poliisimopo kiinnosti pitkään lastani. Joko tuli maailmanennätys poliisi-sanan käytöstä yhdessä kappaleessa? Hengästyttää ainakin.

Rosvot laskeutuvat Pokelaan - onko poliisi taisteluvalmiudessä?

Kävikin lopulta niin, että lapseni sai minua enemmän irti ensimmäisestä Poliisimuseovisiitistä. Ehdin vain vilkaista nopeasti monipuolista näyttelyä, kun jouduin taas palaamaan järjestyksenvalvojaksi Pokelaan, lastenosastolle.

Toisella vierailukerralla lapsi pysyikin aisoissa aiempaa paremmin. Tutustuin perusnäyttelyssä poliisityön historiaan liikennevalvonnasta identifioimiseen. Työ on sen verran näkyvää, ettei mitään suuria yllätyksiä tullut vastaan. Mielenkiintoista nippelitietoa tuli sen sijaan kyllä.

VRÖÖM, VRÖÖM! Rikolliset telkien taakse ja sitten donitsille.

Näyttelyn parasta antia oli tv:stäkin tuttu rikostutkinta vuosien varrelta. Rikollinen musta mieli kiinnostaa ja kauhistuttaa. Selailin sydän pamppaillen mm. leikekirjaa vanhoista rikosuutisista Oulun seudulla.

Perusnäyttelyn lisäksi Poliisimuseossa on 1,5 vuoden välein vaihtuva erikoisnäyttely. Tällä hetkellä lasivitriinejä koristaa 100 vuoden takaiset esineet sisällissodan kynnykseltä. Ajalta, jolloin poliisiin ei luotettu. Tuon syvemmin en osaa näyttelyä avata, koska lapseni alkoi olla jo liian nälkäinen äidin museovauhdille.

Poliisimuseo Tampereen Hervannassa, osoitteessa Vaajakatu 2. HUOM! Kesaikaan auki tiistaista perjantaihin klo 10-17, la 12-17.

Poliisimuseon kolmas näyttely onkin helposti kaikkien tutustuttavissa. Verkkonäyttely virkapuvuista esittelee univormut 1800-uvulta lähtien. On kiva idea avata nettiin osa materiaalista, varsinkin kun museon aukioloajat ovat niin suppeat. Lisäksi sohvaperunoita ilahduttaa Poliisikissa Aamu, joka somettaa mm. heijastimen käytöstä. Suomen ainoa poliisikissa näkyi Puoli Seitsemän -ohjelmassa juurikin eilen.

Oletko käynyt Poliisimuseossa? Mitä tykkäsit?

2 kommenttia:

 1. Tää postaus sai mut jopa innostuun Poliisimuseosta! Ainakin, jos luvassa on rikosuutisia, ja kiva, et se on ilmanen!

  Anna
  https://mediakka.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi vierailemaan :) Tää on Suomen ainoa Poliisimuseo. Hienoa, että se löytyy näinkin läheltä.

   Poista